Sunday, May 22, 2016

Spain's Bravas Fries - Patatas Bravas

Another classic from Spain! It's a very cool appetizer and very easy to do. You can make it as spicy as you wish. There many different versions of the Bravas, this one is the more simple and traditional.

INGREDIENTS

3 Potatoes 3 Garlic Cloves 1/2 Big Onion 1 ts of cayenne (2 for more spicy) 1 ts of paprika 1 beef broth cube ​4 ts of flour 300ml of water Olive oil Salt

STEP BY STEP

  1. Peel and cut the potatoes in cubes.
  2. Mince the garlic and onions.
  3. In a pot with some olive oil cook the onion and garlic until slightly brown.
  4. Add the cayenne and the paprika. Mix well.
  5. Add the flour. Mix well.
  6. Add the water and the beef broth cube. Mix until smooth.
  7. Simmer for 5 minutes.
  8. In blender process the sauce.
  9. Add salt to the potatoes and fry them in olive oil.
  10. Cover the potatoes with sauce.

With a veeeeeeery cold beer (Estrella Galicia is probably the best match) they are awesome! Give them a try!

ESPAÑOL

¡Otro clásico de España! Es un aperitivo cojonudo y muy fácil de hacer. Puedes hacerlo lo picante que quieras. Hay muchas versiones de las bravas, esta es la más simple y tradicional.

INGREDIENTES

3 Patatas 3 Dientes de ajo 1/2 Cebolla grande 1 cucharilla de cayena (2 para más picante) 1 cucharilla de pimentón 1 pastilla de caldo de ternera 20g de harina 300ml de agua Aceite de oliva Sal

PASO A PASO

  1. Pela y corta las patatas en dados.
  2. Trocea fino la cebolla y el ajo.
  3. En una olla pon algo de aceite y dora la cebolla y el ajo un poco.
  4. Añade la cayena y el pimentón. Mezcla bien.
  5. Añade la harina y mézclala bien.
  6. Echa el agua y la pastilla de caldo. Revuelve bien hasta que esté suave.
  7. Cocina a fuego lento 5 minutos.
  8. Pasa la salsa por la batidora o picadora.
  9. Echa sal a las patatas y fríelas en una sartén con abundante aceite.
  10. Cubre las patatas con la salsa.

Con una cerveza bieeeeeeeeeeen fría (Estrella Galicia por supuesto) quedan cojonudas. Pruébalas.



bon appetit

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