Monday, May 2, 2016

Spain's classic cod croquettes - Clásicas croquetas de bacalao de España

Croquetteeeeeeeeeeees! Spain's classic appetizer, not one of those imitations! Cod croquettes are with the Serrano Ham croquettes the most traditional type of croquettes you will find at any restaurant in Spain. Pretty simple, but I know that this recipe is time consuming and gives a bit of work to prepare them.

INGREDIENTS 1 Lb Cod filets 5 Ts Parsley 1/4 Onion 2 Garlic Cloves 1/2 Liter of milk 1/2 Cup of White Wine 2 Ts of Olive Oil 1 Cup of flour Salt TO BREAD AND FRY 1 Cup Olive Oil Bread Crumbs 2 Beaten Eggs Flour

STEP BY STEP 1. Chop the onion and garlic. 2. In a pan saute the onion and garlic in olive oil until light brown. 3. Add salt and parsley to the cod. 4. Add the cod to the pan and cook it well done. 5. Add the white wine and let the alcohol evaporate. 6. Crumble the cod with a wooden spoon when soft. 7. Add the flour and mix well. 8. Start adding the milk, add a little bit and stir non stop until it's completely mixed. 9. Keep adding milk little by little and stiring until you get a sooth and a bit thick dough. 10. Keep stiring and cook the dough until it doesn't stick to the pan. 11. Put the dough in a bowl and let it cool completely. 12. Time to bread the croquettes! First get a bit of dough with a teaspoon. 13. Flour batter it. 14. Dip it in beaten egg. 15. Bread it with thin bread crumbs. 16. Fry the croquettes in a pan with olive oil.

With french fries...amazing! Also it's a good match with an ice cold coca-cola or beer. I normally do at least 50 so I can freeze some for another day. I hope you like it!

ESPAÑOL

¡Croquetaaaaaaaaaaas! El clásico español, no una de esas vulgares imitaciones... Las croquetas de bacalao son junto con las de jamón las croquetas más tradicionales que puedes encontrar en cualquier restaurante de España. Bastante sencilla, pero sé que esta receta puede llevar tiempo de preparar y da algo de trabajo.

INGREDIENTES 500g de Bacalao 5 Cucharadas de Perejil 1/4 de Cebolla 2 Dientes de ajo 1/2L de leche 1/2 taza de vino blanco 2 Cucharadas de Aceite de Oliva 1 Taza de harina Sal PARA EMPANAR Y FREÍR 1 Taza de aceite de oliva Pan rallado 2 huevos batidos Harina

PASO A PASO 1. Trocea la cebolla y el ajo. 2. Dóralos en una sartén con un poco de aceite de oliva. 3. Echa sal y perejil al bacalao. 4. Echa el bacalao en la sartén y cocínalo bien del todo. 5. Añade vino blanco y deja evaporar el alcohol. 6. Desmenuza el bacalao con una cuchara de madera cuando esté blando. 7. Echa la harina y mézclalo bien todo. 8. Añade un poco de leche y revuelve sin parar hasta que esté bien mezclada. 9. Estará grumosa la mezcla, iremos echando leche y revolviendo sin parar hasta tener una masa suave y algo densa. 10. Cocina la masa revolviendo sin parar hasta que no se pegue nada a la sartén. 11. Pon la masa en una fuente y déjala enfríar por completo. 12. ¡Ahora a envolver! Primero coge un poco de masa con una cucharilla. 13. Rebózala en harina y dale forma. 14. Métela en huevo batido. 15. Empánala en el pan rallado. 16. Fríe las croquetas en aceite de oliva.

Con patatas fritas...la ostia. También es una buena pareja con una coca-cola o cerveza bien fría. Normalmente hago como 50 para poder congelar algunas para otro día. ¡Espero que os guste!



bon appetit

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