Awesome and traditional spaniard appetizer. In Spain is considered a regular meal most of the time and comes with french fries. I would eat them with white rice or a salad to make the meal even healthier. Seafood is great to watch your weight although it has some cholesterol.
INGREDIENTS
1Lb of small calamari
1/2 lemon
Minced parsley and garlic
Salt
STEP BY STEP
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First you have to clean the calamari.
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Take the head out.
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Cut the tentacles above the eyes.
4. Locate the spine and push it up with your fingers then pull it out. Make sure tha everything came off.
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Cut the body in rings.
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Add a bit of salt.
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Do that with all the calamari.
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In a pan add a bit of oil.
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Grill the calamari.
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When turning pink add the minced garlic and parsley.
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Add the juice of 1/2 a lemon.
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Serve and enjoy!
Cleaning the calamari is a pain in the butt but after eating them you'll know it was totally worth it. Never drink water when eating seafood, it's better to have wine, beer or some kind of juice if you don't drink alcohol. I hope you like it!
ESPAÑOL
Entrante cojonudo y tradicional español. En España suele ser un primer plato y suele venir acompañado de patatas fritas. Yo los comería con arroz blanco o ensalada para hacerlo más sano. El marisco está guay para bajar de peso aunque tiene algo de colesterol.
INGREDIENTES
1/2 Kg de chipirones
1/2 lemon
Ajo y perejil triturado
Sal
PASO A PASO
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Primero tienes que limpiar los chipirones.
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Saca la cabeza.
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Corta los tentáculos por encima de los ojos.
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Localiza la espina, empújala hacia arriba y tira hacia afuera. Asegúrate de sacarla entera.
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Corta el cuerpo en anillos.
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Añade un poco de sal.
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Haz esto con todos los chipis.
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En una plancha echa un poco de aceite.
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Haz los chipirones.
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Cuando están rosaditos añade el ajo y el perejil.
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Echa el zumo de un limón.
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¡Sírvelos y disfruta!
Limpiar los chipirones es un coñazo pero una vez que los comas sabrás que mereció la pena totalmente. Nunca bebas agua con marisco, es mejor tomar vino, cerveza o algún zumo si no bebes alcohol. ¡Espero que os guste!
bon appetit
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