Saturday, September 17, 2016

Penne pasta with serrano ham and spicy chorizo - Macarrones con jamón y chorizo picante

PENNE WITH SERRANO HAM AND SPICY CHORIZO - MACARRONES CON JAMÓN SERRANO Y CHORIZO PICANTE AKA:"TYPICAL SPANISH" ALIAS:"TÍPICAL ESPANIS"

This is a very traditional pasta in Spain. The flavor that Serrano Ham and Chorizo give to the tomato sauce...just espectacular. This meal is strong so you will need a strong red wine as well. It is very simple to prepare. You are going to love it.

INGREDIENTS

1/2lb Penne Pasta 1/4lb Serrano Ham 1/4lb Spicy Chorizo (Sarta, Spain) 1 Cup of tomato sauce ​1ts Oregano 1ts Basil 1ts Parsley 2Ts Olive Oil Salt Water 1/2 Cup White Wine

STEP BY STEP

  1. Chop the ham and the chorizo.

  2. In a pan add some olive oil and heat it up.

  3. Grill the ham and chorizo.

  4. After a couple of minutes add some white wine.

  5. Let the alcohol evaporate and add the tomato sauce.

  6. Add the oregano, the basil and the parsley.

  7. Mix well and let it simmer for 5 minutes.

  8. Boil water with salt and olive oil.

  9. Cook the pasta.

  10. Drain it and put it in a bowl.

  11. Add the sauce.

  12. Mix well and enjoy!

Seriously, this is a master piece right? I would eat this one 24/7 but I guess I would probably die young hahahaha I hope you like it!

ESPAÑOL

Esta pasta es muy tradicional en España. El sabor que le dan el jamón serrano y el chorizo a la salsa de tomate es...espectacular. Este plato es fuerte, así que necesitarás un vino tinto fuerte para acompañarlo. Es muy fácil de preparar. Te va a encantar.

INGREDIENTES

1/2Kg de Macarrones 200g de Jamón serrano 200g de Chorizo Sarta Picante 1 Taza de Salsa de Tomate 1 cucharadita de Orégano 1 cucharadita de Albahaca 1 Cucharadita de Perejil Sal 2 Cucharadas de Aceite de Oliva Agua

PASO A PASO

  1. Trocea el jamón y el chorizo.

  2. En una sartén echa aceite de oliva y caliéntalo.

  3. Dora bien el jamón y el chorizo.

  4. Después de un par de minutos echa el vino blanco.

  5. Deja evaporar el alcohol y echa la salsa de tomate.

  6. Añade el orégano, la albahaca y el perejil.

  7. Revuelve bien y deja reposar a fuego lento unos 5 minutos.

  8. Hierve agua con aceite de oliva y sal.

  9. Cocina la pasta.

  10. Escúrrela bien y ponla en un bol.

  11. Añade la salsa.

  12. Mezcla bien y ¡Disfruta!

En serio, este plato es una obra maestra ¿Verdad? Podría comer este plato todos los días, pero seguramente moriría joven jajajajajaja. Espero que os guste.



bon appetit

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