Saturday, April 23, 2016

LAGER BEEF STEW - GUISO DE TERNERA A LA CERVEZA

A new variation of the beef stew. Bella mushrooms are very tasty and the lager gives the sauce and amazing taste. Not hard to prepare at all, maybe just a little time consuming.

INGREDIENTS 1lb Beef Stew Cubes 1 pack of Bella Mushrooms 3 Potatoes 1/2lb Sweet Peas 1/2lb Country Ham 1/4 Onion 1 Garlic clove 1 Beef Broth cube 4Ts Olive oil 1/2 can of lager beer Salt Pepper Water

STEP BY STEP 1. Chop the onion and the garlic. 2. In a pot saute the onion and the garlic with olive oil. 3. Cut the potatoes in pieces and add them to the pot. Cook them for 5 minutes. 4. Slice the bella mushrooms and add them to the pot. 5. Cut the tomatoes in little pieces and add them to the pot. 6. Add salt and pepper to the beef cubes. 7. Shred the country ham. 8. In a pan cook the beef cubes with the country ham with some olive oil. 9. When almost done, add half a can of lager. 10. Add the meat to the pot. 11. Add the sweet peas. 12. Add water until it covers everything. 13. Add the beef broth cube. 14. Stir well and let it cook in low heat for 35 minutes.

I told you it was a bit time consuming...but it was worth it for sure. I hope you like it!

ESPAÑOL

Otra variación del guiso de ternera. Los champiñones bella tienen mucho sabor y la cerveza le da a la salsa un sabor buenísimo. No es nada difícil de hacer pero sí puede llevar algo de tiempo hacerlo.

INGREDIENTES 500g de ternera para guisar 1 paquete de champiñones bella 3 patatas 250g de guisantes 250g de jamón 1/4 cebolla 1 diente de ajo 1 pastilla de caldo de ternera 4 cucharadas de aceite 1/2 lata de cerveza Sal Pimienta Agua

PASO A PASO 1. Trocea bien la cebolla y el ajo. 2. En una olla pon aceite y dóralos bien. ​3. Corta las patatas en trozos y dóralas 5 minutos en la olla. 4. Lamina los champiñones y échalos en la olla. 5. Corta los tomates en trocitos y échalos también. 6. Salpimenta la ternera. 7. Troceamos bien el jamón. 8. En una sartén doramos bien la ternera con el jamón. 9. Una vez dorada la carne echamos media lata de cerveza. 10. Echamos la carne a la olla. 11. Añadimos los guisantes. 12. Echamos el agua hasta cubrirlo todo. 13. Echamos la pastilla de caldo de ternera. 14. Dejamos cocinar a fuego lento 35 minutos.

Te dije que te llevaría algo de tiempo...pero seguro que mereció la pena. ¡Espero que os guste!



bon appetit

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