Thursday, June 2, 2016

Pesto tortellini with grilled chicken and onion-white wine sauce - Tortellinis de pesto con pollo a la plancha y salsa de cebolla y vino blanco

​Pretty cool and simple pasta recipe...as always. Great option for a date, 10 times cheaper than an italian restaurant...it's awesome! INGREDIENTS 2 Chicken Breasts 1/2 Onion 1/4 Cup of Olive Oil 1/4 Cup of Flour 2 Cups if Water 1 Cup of White Wine 1 Pack of Tortellinis 1 Chicken Broth cube Salt Pepper Basil ​STEP BY STEP 1. Chop the onion. 2. Add the olive oil to a pot. 3. Saute the onion until brown. 4. Add the white wine and let the alcohol evaporate for 3-4 minutes. 5. Add the water and the chicken broth cube. 6. Add the flour and stir well. 7. Add salt and pepper and simmer for 7-8 minutes. 8. With a blender process the sauce. 9. Cut the chicken in cubes. ​10. Add salt, pepper and basil to it. 11. Add some olive oil to a pan and grill the chicken. 12. Cook the pasta in a big pot with water, a but of olive oil and salt. 13. Drain the pasta. ​14. Put everything together in a bowl. 15. Oven for a couple of minutes at 350° Isn't it delicious? You won't regret trying this one. As always, a good red wine goes well with this meal, if you are drinking white wine make sure is chilled. ESPAÑOL Receta de pasta chula y fácil...como siempre. Gran opción para una cita, 10 veces más barato que un restaurante italiano...¡es la ostia! INGREDIENTES 2 Pechugas de Pollo 1/2 Cebolla 1/4 de taza de Aceite de Oliva 1/4 de taza de harina 2 tazas de agua 1 taza de vino blanco 1 paquete de tortellinis 1 pastilla de caldo de pollo Sal Pimienta Albahaca ​PASO A PASO 1. Trocea la cebolla. 2. Pon el aceite en un cazo. 3. Dora la cebolla hasta que esté marroncita. 4. Echa el vino blanco y deja evaporar el alcohol unos 3-4 minutos. 5. Añade el agua y la pastilla de caldo. 6. Añade la harina y revuelve bien. 7. Echa sal y pimienta y cocina a fuego lento entre 7-8 minutos. 8. En una picadora o licuadora procesa la salsa. 9. Corta el pollo en cubitos. 10. Echa sal, pimienta y albahaca al pollo. 11. En una sartén echa un poco de aceite y dora bien el pollo. 12. Cocina la pasta en agua con aceite y sal. ​13. Escurre la pasta. 14. Ponlo todo junto en una fuente. 15. Calienta en el horno un par de minutos a 170°C. ¿No está buenísimo? No te arrepentirás de probar este plato. Como siempre, un buen vino tinto va muy bien con esta receta. Si bebes vino blanco asegúrate de que esté frío.

youtube: rookie kitchen



bon appetit

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