Friday, May 20, 2016

Spicy rice with chicken and bacon - Arroz picante con pollo y bacon

I was bored the other day and I came up with this recipe, probably not new, but for me...it was. It came out pretty good and I'm happy that I combined these ingredients. You can make it as spicy as you want, the more spicy...the better! It's also pretty easy to do.

INGREDIENTS 1 Cup of rice 2 Cups of water 1 Chicken breast 6 Bacon Strips 1 Handful of spinach 1 Box of mushrooms Salt Pepper Cajun Spices 1 Ts Olive oil 1 Garlic Clove 1/2 Onion 1/2 Cup of White Wine

STEP BY STEP 1. Chop everything! Chop the chicken in small pieces, chop the garlic and onion, chop the spinach and also chop the bacon and the mushrooms. 2. In a pot add some olive oil and cook the garlic and onion until brown. 3. Add the bacon and the chicken to the pot. 4. When almost fully cooked, add some white wine in the pot. 5. Add the mushrooms and the spinach and cook them well. 6. Add the rice and the water. 7. Add salt, pepper and the cajun spices. Stir well. 8. Cover the pot and set the heat to low. 9. Cook until the rice is tender.

It wasn't hard at all was it? Awesome for dinner with a very cold drink. Give it a try and let me know what do you think. I hope you like it!

ESPAÑOL

Estaba aburrido el otro día y se me ocurrió esta receta, seguramente no sea nueva, pero para mí...lo es. Salió muy bien y me alegro de haber elegido combinar estos ingredientes. Puedes hacerlo lo picante que quieras, cuanto más picante...¡mejor! Además es muy fácil de hacer.

INGREDIENTES 1 Taza de arroz 2 Tazas de agua 1 Pechuga de pollo 6 tiras de bacon 1 paquete de champiñones 1 puñado de espinacas Sal Pimienta Especias Cajún 1 Diente de ajo 1/2 Cebolla 1 Cucharada de Aceite de oliva 1/2 Vaso de vino blanco

PASO A PASO 1. ¡Trocea todos los ingredientes! Trocea el pollo en trocitos, la cebolla y el ajo, las espinacas y el bacón y los champiñones también. 2. En una olla con algo de aceite dora bien la cebolla y el ajo. 3. Echa el pollo y el bacon en la olla y cocínalo bien. 4. Cuando esté casi hecho, echa un poco de vino blanco. 5. Echa los champiñones y la espinaca. 6. Echa el agua y el arroz. 7. Echa la sal, la pimienta y las especias cajún. Revuelve bien. 8. Tapa la olla y deja cocer. 9. Cocina hasta que el arroz esté tierno.

No fue difícil ¿A qué no? Muy bueno para la cena con una bebida bien fría. Pruébalo y dame tu opinión. Espero que te guste.



bon appetit

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