Tuesday, May 17, 2016

Spinach Tortellini with shrimp and gorgonzola - Tortellini de espinaca con gambas y gorgonzola

This a very simple recipe and very tasty! I love to combine pasta with different ingredients and this one came out to be pretty awesome. It's not heavy although the gorgonzola gives it a very strong flavor. It goes well with a red wine but a very cold white wine (I recommend an Albariño) could be an amazing match. Try it with your next date he/she is going to love it.

INGREDIENTS 1 Pack of spinach tortellini 10-12 Large Shrimp 1 Cup of Gorgonzola 1 Garlic Clove Salt Pepper 1/4 Cup of White Wine

STEP BY STEP 1. Cook the pasta in boiling water with olive oil and salt. 2. Drain it and place it on a bowl. 3. Chop the garlic. 4. In a pan add some olive oil and saute the garlic. 5. Add the shrimp and cook it well. 6. Add some white wine. 7. Add the shrimp and the gorgonzola to the pasta. 8. Add salt and pepper 9. Mix well and enjoy!

How was it? Awesome? Amazing? I hope you like it!

ESPAÑOL

Esta receta es muy fácil y muy sabrosa. Me encanta combinar diferentes ingredientes con la pasta y esta receta ha salido cojonuda. No es nada pesada aunque el gorgonzola le da un sabor muy fuerte. Va muy bien con vino tinto aunque un buen vino blanco bien frío (recomiendo un Albariño) puede quedar muy bien. Pruébala con tu próxima cita, a él o ella seguro que le encanta.

​INGREDIENTES 1 Paquete de tortellinis de espinacas 10-12 Gambas grandes 1 Taza de gorgonzola desmenuzado 1 Diente de ajo Sal Pimienta 1/4 Vaso de vino blanco

PASO A PASO 1. Cuece la pasta en agua hirviendo con aceite de oliva y sal. 2. Escúrrela y ponla en un bol. 3. Trocea el ajo. 4. En una sartén pon un poco de aceite y dora el ajo. 5. Echa las gambas y dóralas bien. 6. Añade el vino blanco. 7. Añade las gambas y el gorgonzola a los tortellini. 8. Echa sal y pimienta. 9. Mezcla bien y a disfrutar.

¿Qué tal estuvo? ¿Cojonuda? ¿Genial? Espero que os guste.



bon appetit

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