Tuesday, July 26, 2016

Spicy chicken fideuà - Fideuà picante de pollo

I have to be honest...a true Valencian would kick my ass for saying that this is a Fideua, but hey...for me it is hahahahaha. Same argument as paella, not even Ramsay cooks paella right. This Fideua is spicy and delicious. Thick and heavy it is better for lunch than for dinner. Also, remember to pick a strong red wine with it.

INGREDIENTS

1 Chicken Breast 1 Cup of Noodles 2 Andouille Sausages 6-8 Mushrooms 1 Tomato 1/2 Red Pepper 1/2 Onion 1 Garlic Clove 1/4Lb Sweet Peas 2 Ts Olive Oil 1/4 Cup pf Lager Beer 1 Chicken Broth Cube 1 Ts Cajun Spices Salt Pepper 1 1/2 Cup of Water

STEP BY STEP

  1. Slice the Andouille.

​2. Cut the Chicken.

  1. Chop the garlic and onion.

  2. Chop the tomato and the red pepper.

  3. Slice the mushrooms.

  4. In a big wide pan add the olive oil.

  5. And saute the onion and garlic.

  6. Grill the chicken and the andouille.

  7. Add the lager and let the alcohol evaporate for a couple of minutes.

  8. Add the tomato, the red pepper and the mushrooms.

  9. Add the sweet peas.

  10. Add the noodles.

  11. Also add the water.

  12. Add the chicken broth, the cajun spices, salt and pepper.

  13. Cook until the noodles are aldente.

I hope you like it!

​ESPAÑOL

Tengo que ser sincero...un Valenciano me ahostiaría por decir que esto es una fideuà, pero hey...para mí lo es jajajaja. La misma discusión que con la paella, ni siquiera Ramsay la hace bien. Esta fideuà es picante y riquísima. Densa y pesada, es mejor para la comida que para la cena. Acuérdate de elegir un vino tinto fuerte para tomar con él.

INGREDIENTES

1 Pechuga de pollo 1 Taza de fideos 2 Salchichas Andouille 6-8 Champiñones 1 Tomate 1/2 Pimiento Rojo 1/2 Cebolla 1 Diente de Ajo 100g de guisantes 2 Cucharadas de Aceite de Oiliva 1/4 de taza de cerveza 1 Pastilla de caldo de pollo 1 Cucharada de Especias Cajún Sal Pimienta 1 1/2 de Agua

PASO A PASO

  1. Corta las salchichas en rodajas.

  2. Corta el pollo en trozos.

  3. Trocea el ajo y la cebolla.

  4. Trocea el tomate y el pimiento.

  5. Corta los champiñones.

  6. En una sartén añade aceite de oliva.

  7. Dora la cebolla y el ajo.

  8. Dora el pollo y la salchicha.

  9. Añade la cerveza y deja que el alcohol se evapore un par de minutos.

  10. Echa el tomate, el pimiento y los champiñones.

  11. Echa los guisantes.

  12. Añade los fideos.

  13. Echa el agua.

  14. Echa sal, pimienta, la pastilla de caldo y las especias cajún.

  15. Cocina hasta que los fideos estén aldente.

​¡Espero que os guste!



bon appetit

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